40 Kişilik Ekiple Çift El Nakli
Haber Kaynağı mine - Eki 17, 2011 - Yorum 0
Yaklaşık 40 kişilik bir ekip, 12 saatlik ameliyata girdi. 65 yaşındaki adam yeni ellerine kavuştu!
Yaklaşık 40 kişilik bir ekibin katıldığı 12 saatlik ameliyatla yeni ellerine kavuşan 65 yaşındaki Richard Mangino, yaptığı basın toplantısında mutluluğunu dile getirerek, artık kahve hazırlamak ya da giyinmek gibi günlük işleri yapmanın kendisi için bir ''mucize'' olmayacağını söyledi.
Yeni ellerine yavaş yavaş alıştığını kaydeden Mangino, torunlarının yüzüne dokunabilmek ve onlarla top oynayabilmek için bir an önce dokunma yetisine kavuşmayı umduğunu da belirtti.
Mangino, 2002 yılında geçirdiği kan zehirlenmesi sonucunda kollarının dirseklerinden aşağıda kalan bölümünü ve dizlerinden itibaren bacaklarını kaybetmişti.
Uzmanlar, Boston'daki ameliyat sırasında Mangino'ya deri, tendon, kas, bağ dokusu, kemik ve damar nakli yapıldığını kaydetti.
Ameliyattan birkaç gün sonra parmaklarını hareket ettirmeye başlayan Mangino'nun gelişimi
Geçen Mayıs ayında, şempanze saldırısı sonucu yüzünden ve ellerinden ağır şekilde yaralanan Charla Nash'e tüm yüz ve çift el nakli yapılmıştı. Nakillerin başarıyla sonuçlandığı açıklansa da Nash'in el nakli zatürreden kaynaklanan komplikasyonlar yüzünden başarısız olmuştu.
Bu yazılar ilginizi çekebilir:
Haber Kaynağı Hakkında:


















"I Love Fashion" Ürünleri Antalya'ya Geliyor ! - Video Haber
Miley Cyrus'un skandal fotoğraf listesine her geçen gün bir yenisi ekleniyor
Bu alerji kısır yapıyor
Nijerya'dan İnsan Manzaraları