Beyne Elektrik, Öğrenmeyi Hızlandırıyor
Haber Kaynağı mine - Eyl 21, 2011 - Yorum 0
Yeni bir araştırma, beyni elektrik akımıyla uyarmanın öğrenme sürecini hızlandırdığına işaret ediyor.
İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, beynin bazı bölümlerine hafif şiddette elektrik akımı vermek öğrenmeyi kolaylaştırıyor.
Prof. Heidi Johansen-Berg, bu sonuca insan beyninin yetişkinlikte nasıl değiştiğini ve özellikle felçten sonraki değişimleri incelerken ulaştıklarını söyledi.Araştırma kapsamında, felçli kişilerin hastalıkları sonucu kaybettikleri kasları kontrol becerilerini geri kazanırken beyinlerdeki hareketlilik MR cihazıyla takip edildi.
Bilimadamları, beynin çok esnek olduğunu, bir hasarın oluşması durumunda ya da belli bir görevi yerine getirirken kendini yeniden yapılandırabildiğini, yeni bağlantılar kurabildiğini ve farklı bölgelere komutlar gönderebildiğini söylüyor.
Araştırma kapsamında beynin kas hareketlerini kontrol yetisini geri kazanabilmesinde dışarıdan elektrik akımı verilmesininin oynadığı rol de incelendi. Daha önce elektrik akımının felçli hastalarda geçici iyileşme sağladığı biliniyordu.Ancak sağlıklı yetişkinlere elektrik akımı verildiğinde öğrenme sürecinin hızlandığının görülmesi araştırmacıları şaşırttı.
Bu çerçevede bir grup gönüllüden piyano çalar gibi bir dizi tuşun sırasını ezberlemeleri istendi. 10 dakika süren deney sırasında gönüllülerin belirgin şekilde daha iyi bir performans sergiledikleri görüldü.Gönüllüler bunu yaparken beyne iki kauçuk elektrot yerleştirildi ve bunların arasından bir miliamperlik akım elektrik akımı geçirildi.
Prof. Heidi Johansen-Berg, beyin hücrelerinin aktivitelerinin artmasının bu hücreleri öğrenme sırasında meydana gelen değişişikliklere daha duyarlı hale getirdiğini söyledi.
Bu yazılar ilginizi çekebilir:
-0- -0- -0- Club Paradiso deniz'e, Toroslar'a, tarihi Alanya ve antik kalesine doğr...
Solakoğlu Elektrik, sektördeki deneyimini temel alarak, günümüz teknolojisinin geldiği son n...
Olta Balık Restaurant, Alanya - Mersin Karayolu üzerinde, Kestel Mevkiinde, Alanya'ya 14 Km ...
Antalya Defterdarlığı 2B Arazileri ile ilgili basın açıklaması yaptı ve 2B arazisi bulunan hak s...
Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antepe İnşaat A.Ş, asfalt üretim teknolojini geliş...
Gazipaşa Toptancı Halinde Sebze Meyve Komisyoncusu olarak faaliyet gösteren firmamız yıllard...
Haber Başlığı: Ekonomi • Sıradışı • Teknoloji & Bilim
Haber Kaynağı Hakkında:



















Bir Doğa Harikası: Muzkent Köyü - GAZİPAŞA
Antalya’da turistlerin içkisine ilaç atılıyor iddiası
2010 Güzelleri Hala Gündemde
360 Saatte 30 Katlı Bina Yaptılar

