Okyanusun Canavar Balığı Sadece 25 Santim
Haber Kaynağı mine - Eki 18, 2011 - Yorum 0
Bu gördüğünüz canavar balık, okyanusun 700 ile 2700 metre derinliğinde yaşıyor.
Olağanüstü saldırgan ve hızlı bir deniz katili olan Crookshanks, okyanus derinliklerinin canavarı olarak tanımlanıyor.
İlk olarak 19 yüzyılın başlarında görüldüğünde, yeni bir tür balık olarak kayıtlara geçti. Bugüne kadar bilinen popüler beş ayrı türü olduğu sanılıyor.
Okyanusların piranası da denilen canavar balık aç kaldığında adeta gözü dönüyor. Kendisinden çok büyük boydaki balıklara bile saldırmaktan çekinmiyor. Bu açgözlülüğü yüzünden çoğu zaman kendisi de ölüyor.
Köpekbalığına benzeyen keskin dişleriyle avını neredeyse ikiye ayırıyor. Crookshanks'ın en önemli özelliği başka türlerde rastlanmadık ölçüde elastiki bir mideye sahip olması. Bazen avladığı iri balıklar kendi boyundan büyük olmasına rağmen bu iri midesine sığıyor.
25 Santim boyuna kadar büyüyen okyanus canavarı, ışık gören sulara çıkmıyor.
Bu yazılar ilginizi çekebilir:
Haber Başlığı: Canlılar Dünyası • Diğer • Foto Galeri • Sıradışı
Haber Kaynağı Hakkında:





























Yörükler Coştu
Göz Dolduran Güzeller
2010 Güzelleri Hala Gündemde
Tabut Fuarı Açıldı