Turizmde Dünya Yedincisi Olduk

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre dünya 7'ncisi olan Türkiye Ortadoğu'daki karışıklıklar nedeniyle çekim noktası olacak.

Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Dünya Turizm Örgütü'nden (DTÖ) alınan bilgilere göre, Türkiye, Fransa, ABD, İspanya, Çin, İtalya ve İngiltere'den sonra dünyanın 7. en büyük turizm destinasyonu olarak sıralamada yer aldı.

DTÖ Marketing Direktörü Michel Julian'dan alınan bilgiye göre, Türkiye, 2009 yılında başlayan küresel ekonomik krize karşı "turizm sektöründe direniş gösteren birkaç Avrupa ülkesinden biri" oldu. 2000 ila 2009 yılları arasında Akdeniz havzası ülkelerinde yıllık ortalama turist artışının yüzde 2,2 olduğunu belirten Julian, Akdeniz turizminde belirgin bir önemi olan Fransa, İspanya, İtalya veya Yunanistan gibi ülkelerin ortalamanın altında kaldığını, hatta bazı ülkelerde düşüş bile görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin ise 2000-2009 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 12'lik artışla Akdeniz havzasındaki lider ülkelerden biri olduğunu kaydeden DTÖ yetkilisi, "Türkiye 10 yıldan az bir sürede turist sayısını 9 milyondan 25 milyona çıkardı" dedi. Julian, Türkiye'nin turizm sektöründe yakaladığı başarıyı, "Kültürel ve doğal zenginliklerinin yanı sıra iyi ve kaliteli fiyat sunmasına, bölgesinde geniş ulaşım ağına sahip olmasına, aktif ve yaratıcı promosyon yapmasına" bağladı.

Julian, 2011 yılı için de Türkiye'ye giden turist sayısında büyümenin devam etmesinin öngörüldüğünü kaydederek, Arap ülkelerinde son aylarda yaşanan kaosun Türk turizmine olumlu yansıyacağını savundu.

Öte yandan, DTÖ'nün 2011 yılının ilk iki ayına göre açıkladığı rakamlarda, dünyada turizmin 2010'un aynı dönemine oranla yüzde 5 daha büyüdüğü görüldü. 2011'in ilk iki ayında turist sayısı 124 milyon oldu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika dışında tüm bölgelerde artış kaydedildiği belirtildi. Avrupa'da büyüme öngörülenden fazla, yüzde 6 olarak bildirildi ve bunda özellikle Orta ve Doğu Avrupa'nın büyük etkisinin olduğu vurgulandı.

OMT, 2011 yılı genelinde daha önceden öngörülen yüzde 4 ila 5 arasında büyüme tahmininde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Ayrıca 2010 yılında dünyada turizm gelirinin, toplam 919 milyar dolar (693 milyar euro) olduğu ifade edildi. 2009 yılında bu rakam 851 milyar dolar (610 milyar euro) idi.

Kyn: tourexpi.com

 



Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Bu yazılar ilginizi çekebilir:

Dev Akvaryum İnşaatını Gezdiler
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde temeli atılan Antalya Akvaryum ...
Türkler için Avrupa’ya vizesiz geçiş başka bahara
AB içişleri bakanları, geri kabul anlaşmasının paraf edilmesi karşılığında Türkiye'yle vize muaf...
Satılık 2B arazileri yüzde 357 arttı
sahibinden.com verilerine göre, 2B Yasası’nın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ...
Bir Doğa Harikası: Muzkent Köyü - GAZİPAŞA
Alanya - Gazipaşa Bölgesindeki çakimlerimiz sırasında Gazipaşa Muzkent Köyünden Ali Toprak'a...
Asya Hazır Kapı - Alanya
Asya Hazır Kapı, yıllardan beri Alanya'da zamanında kapı teslimatının adresidir. Üretici fir...
Ahıskalı İş Adamları YÖRSİAD'ın Konuğu Oldu
Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin ( DATÜB ) düzenlediği ABD,Azerbeycan¸ Rusya Federasyonu,Kazaki...

Haber Başlığı: EkonomiFoto GaleriGüzeller GeçidiManşet-Turizm

Etiketler:

Haber Kaynağı Hakkında:

RSSComments (0)

Trackback URL

Yorum Ekleyin



Yorumlarınız için avatarınızı edinmek için şurası işinize yarayacaktır. Gravatar.